Loading..

Masticha

Nové produkty

Všetky nové produkty

certifikovany-eshop-bez-pozadia-ok 235px

Napsali o nás

Overený zákazník
5.005.005.005.005.00
Spokojnosť

2023-06-16

Overený zákazník
5.005.005.005.005.00
kvalitné výrobky

2023-06-8

Overený zákazník
5.005.005.005.005.00
Prehľadná webová stránka Veľmi rýchle expedovanie tovaru a následne dodanie

2023-06-5

visa


Masticha Terapia - Masticha active 100 kapsúl 45mg

Masticha Terapia - Masticha active 100 kapsúl 45mg

Masticha Active – pravá chioská masticha obohatená o DGL extrakt zo sladkého drievka a špeciálne kmene baktérie Lactobacillus reuteri DSM17648 a priateľskej kvasinky Saccharomyces Boulardii. Masticha Active je produkt s unikátnym zložením a rýchlymi účinkami.

Viac detailov

Dostupnosť: Skladom

APOT001

34,99 € s DPH

Doprava nad 39.99€ ZADARMO

visa

Chioská masticha (mastix) je prírodný produkt. Liečivé slzy živice vytekajú z kôry stromu Pistácie mastixovej, ktorý rastie výlučne na juhu ostrova Chios. Už starovekí grécki lekári poznali jej blahodárne účinky pri liečbe mnohých zdravotných problémoch, predovšetkým v spojení so žalúdkom.

Aktívne zložky:

  • Chioská masticha podporuje zdravie žalúdka a tráviaceho traktu.
  • Lactobacillus reuteri DSM17648 – špeciálny probiotický kmeň vyvinutý na liečbu bakteriálnych ochorení žalúdka. Priamo sa naviaže na helikobakter pylori a odstráni ho z tráviaceho traktu.
  • Saccharomyces Boulardii – toto probiotikum podľa výskumov zvyšuje účinky mastichy, zároveň stimuluje a stabilizuje imunitné odpovede organizmu. Dokáže na seba viazať nepriateľské baktérie a vylúčiť ich z tela von.
  • DGL extrakt zo sladkého drievka  je špeciálna forma sladkého drievka, ktorá harmonizuje celý tráviaci systém.


Zloženie v jednej tablete:

Chioská masticha – živica z pistácie mastixovej (Pistacia lentiscus var. Chia): 260mg

Lactobacillus Reuteri: 35mg

Saccharomyces Boulardii: 35mg

DGL forma sladkého drievka: 20mg

celulózová kapsula

Dávkovanie:

  • dospelí: 2 kapsuly 3x denne minimálne 1 mesiac, pre dosiahnutie optimálnych výsledkov odporúčame 50-dňovú Mastichovú kúru
  • nevhodné pre deti do 3 rokov, nevhodné pre tehotné ženy
  • deti od 4 do 5 rokov: môžu užívať iba po konzultácií s lekárom
  • deti od 6 do 10 rokov: odporúčané dávkovanie 2 x 1 kapsula
  • deti od 11 do 14 rokov: odporúčané dávkovanie 3 x 1 kapsula
  • deti od 15 rokov a viac: odporúčané dávkovanie 3 x 2 kapsuly (štandardné dávkovanie)
  • ak užívate Masticha Active ako prevenciu: 1 kapsula 2x denne
  • ak užívate lieky na predpis na helikobakter pylori: mastichu začnite užívať až po ukončení predpísanej terapie

Masticha Active sa užíva pred jedlom (cca 20 minút).

Skladovanie:

Uchovávať na suchom mieste, pri teplote do +25°C. Chrániť pred priamymi slnečnými lúčmi.

Upozornenie:

Deti do 6 rokov a tehotné a dojčiace ženy môžu mastichu užívať až po porade so svojim lekárom. Konzumácia Chioskej mastichy taktiež nie je vhodná pre osoby trpiace alergiou na živicu. Masticha obohatená o probiotikum – Masticha Active obsahuje probiotickú kvasinku, ktorá nie je vhodná pre hospitalizovaných pacientov s centrálnym žilovým katéterom.

Krajina pôvodu:

Chioská masticha – Grécko, ostrov Chios,

Saccharomyces boulardii – Bulharsko,

L. reuteri – Francúzsko

Hmotnosť: 45g (+-5%)

Komu pomôže Masticha Active?

Masticha Active sa odporúča pre tých, ktorí majú záujem prírodnou cestou podporiť zdravie svojho tráviaceho traktu.

Prejavy, ktoré vám napovedia, že váš tráviaci trakt nie je v poriadku sú predovšetkým tieto:

  • dyspeptické prejavy – bolesti brucha, pálenie záhy, kŕče v žalúdku, pocit plnosti, hnačky
  • prejavy spomaleného trávenia – nafukovanie, zápchy, zápach z úst, ospalosť po jedle
  • kožné prejavy tráviacich problémov – ekzémy, akné, žihľavka
  • iné druhy problémov spojených s tráviacim traktom – mozgová hmla, štiepenie nechtov, únava, potravinové intolerancie  

Tieto a podobné prejavy môžu pri ich neskorom identifikovaní a liečení viesť k vážnejším ochoreniam ako je gastritída (zápal žalúdka), infekcia baktériou helikobakter pylori, žalúdočné vredy, či chronické zápalové ochorenia čriev.

Správne fungovanie tráviaceho traktu je kľúčové nielen pre fyzickú a psychickú pohodu, ale aj pre optimálne fungovanie imunity. Trávenie podporíte stravou, ale aj vhodnými výživovými doplnkami ako je Masticha Active. 

Masticha Active, ako produkt, ktorý obsahuje pravú chioskú mastichu, sa teší vysokej obľube u spokojných užívateľov.

Masticha Active - správne dávkovaniePozor na lacné napodobneniny. Pri produkte Masticha Active (s logom zlatého stromu) si môžete byť naozaj istý, že kupujete pravú mastichu z ostrova Chios s certifikátom PDO.

Ako funguje?

Masticha Active je výživový doplnok, ktorý prírodnou a šetrnou cestou aktívne pôsobí na zdravie žalúdka a celého tráviaceho traktu. V súčasnosti ako jediný produkt na trhu v sebe spája antibakteriálne a hojivé účinky chioskej mastichy s blahodarnými účinkami DGL formy sladkého drievka a špeciálnych probiotických kmeňov Lactobacillus reuteri DSM17648 a Saccharomyces Boulardii.

Každá z týchto štyroch zložiek pôsobí na žalúdočné ťažkosti  svojím vlastným spôsobom. Zároveň pracujú symbioticky a prinášajú rýchle účinky. 

Masticha Active je slovenský produkt. Masticha Active je spracovaná do kapsulovej podoby – zabezpečí sa tak presné dávkovanie a pohodlnosť užívania.

Efektívna kombinácia

Kombináciou chioskej mastichy s aktívnymi kultúrami sa ukázalo ich silné spoločné pôsobenie, ktoré malo výrazný vplyv na rýchlosť a účinnosť terapie.

Účinky potvrdené skúsenosťami

Masticha Active je jedinečný produkt, ktorého účinky vyskúšali tisícky klientov na Slovensku, v Česku aj v Maďarsku. Ich skúsenosti sú prevažne pozitívne, mnohým z nich sa podarilo zbaviť sa prejavov, ktoré ich trápili.

Masticha Active

 

Nakupujte pravú chioskú mastichu

✅ predávame chioskú mastichu od autorizovaného predajcu na Slovensku

✅ distribútor spolupracuje priamo s Asociáciou pestovateľov mastichy na Chiose

✅ originálna receptúra produktov

✅ sú použité vysokokvalitné probiotiká z Francúzska a Bulharska

 

Vedecké štúdie a Masticha Active

V nasledujúcom texte opisujeme výsledky vedeckých štúdií uskutočnených za účelom skúmania mastichy ako aj kvasinky Saccharomyces Boulardii. Tieto vedecké výskumy mapujú aktivity vedeckých pracovníkov v tejto téme, avšak závery v nich použité nie sú v tejto chvíli zohľadnené v rozhodnutiach Európskej komisie, ktorá posudzuje zdravotné tvrdenia pre konkrétne prírodné látky. Preto v súlade s nariadením EP 1924/2006 môžeme na stránke uvádzať len oficiálne schválené zdravotné tvrdenie, ktoré opisuje chioskú mastichu ako látku, ktorá “podporuje zdravie žalúdka a tráviaceho traktu.

Viacero vedeckých štúdií sa v minulosti venovalo výskumu látok, ktoré sú obsiahnuté v samotnej chioskej mastiche. Napríklad vedecká štúdia z roku 2014 hovorí o pôsobení chemických látok v chioskej mastiche na baktériu helikobakter pylori. Baktericídny efekt látok obsiahnutých v mastiche voči helikobakteru bol preukázaný aj v iných štúdiách publikovaných v odborných periodikách ako The New England Journal of Medicine, či na vedeckom portáli Science direct. Po prvýkrát ho opísal Huwez a kolektív v štúdií s názvom Masticha zabíja helikobaktera. Ďalšou významnou štúdiou je vedecký výskum Maroneho s kolektívom v ktorom bola popísaný popísaná eradikácia patogénu na úrovni päťdesiatich až deväťdesiatich percent v závislosti od koncentrácie mastichového preparátu.

Lactobacillus reuteri DSM17648 je špeciálny kmeň baktérie z rodu Lactobacillus. Prináša nový spôsob ako sa zbaviť baktérií v žalúdku, špeciálne bol tento kmeň vyvinutý na eradikáciu helikobaktera, ktorého premnoženie sa môže rozvinúť v žalúdočné vredy, či gastritídu. Spôsob akým pôsobí na baktériu helikobakter pylori je unikátny. V žalúdku sa L. reuteri priamo naviaže na baktériu, kolonizuje ju a následne vylučuje zo žalúdka aj z tráviaceho traktu. (zdroj)

Saccharomyces boulardii je kvasinka pochádzajúca z tropického prostredia juhovýchodnej Ázie. Prvýkrát ju izoloval v dvadsiatych rokoch minulého tisícročia francúzsky vedec Henri Boulard z plodov liči – dvojslivky čínskej a mangostany lahodnej.

Saccharomyces boulardii rastie pri teplote 37 stupňov celzia a je nesystémová, to znamená, že zostáva len v tráviacom trakte a nedostáva sa do iných častí ľudského organizmu. Jej efektivite pri liečení žalúdočných a črevných porúch bolo venovaných veľké množstvo dvojito zaslepených štúdií (napr. tu). Pozitívny efekt bol zaznamenaný pri liečbe žalúdočných vredov, Crohnovej chorobe a infekcii baktériou helikobakter pylori. Dokázané bolo zlepšenie symptómov pri akútnych hnačkách rôzneho pôvodu, aj pri opakovaných infekciách spôsobených baktériou Clostridium difficile. Užívanie sa odporúča aj pri hnačkách cestovateľov, kde bol účinok potvrdený napríklad štúdiami publikovanými v prácach autorov Lynneho a McFarlanda. Saccharomyces boulardii je podľa viacerých štúdií učinná aj ako prevencia hnačky spôsobenej užívaním antibiotík a to rovnako u dospelých i u detí.

Ako podporiť účinky Masticha Active?

Jedno balenie Masticha Active obsahuje 100 kapsúl a je určené na 17 dní užívania. Pre dosiahnutie najlepších výsledkov odporúčame kapsuly užívať aspoň 50-dní, čo zodpovedá trom baleniam Masticha Active.

V našej ponuke nájdete výhodné balíčky určené na 33-dní alebo 50-dní užívania. Pozrite sa, aké balíčky vám ponúkame. 

Kompletná kúra pre zdravie žalúdka

 

Ako funguje zložka L. reuteri DSM17648?

Pozrite si krátke video o tom, ako pri eradikácii helikobakter pylori pôsobí jedna zo zložiek Masticha Active.

Výrobca: APOTHECARY s.r.o., vyrobené na Slovensku.

Zákazníci, ktorí si zakúpili tento produkt taktiež kúpili: