Loading..

Cholesterol

Nové produkty

Všetky nové produkty

certifikovany-eshop-bez-pozadia-ok 235px

Napsali o nás

Overený zákazník
5.005.005.005.005.00
Spokojnosť

2023-06-16

Overený zákazník
5.005.005.005.005.00
kvalitné výrobky

2023-06-8

Overený zákazník
5.005.005.005.005.00
Prehľadná webová stránka Veľmi rýchle expedovanie tovaru a následne dodanie

2023-06-5

visa


Akcia

Masticha Terapia - Masticha Originál 100 kapsúl 45g

Masticha Terapia - Masticha Originál 100 kapsúl 45g

Masticha Originál – Pravá čistá chioská masticha kapsulovaná na Slovensku. Mastichové kapsuly obsahujú čistú mastichu, bez prímesí a bez ďalších aktívnych látok. Ľahko sa užíva a dá sa veľmi presne dávkovať. Chioská masticha prispieva k zdraviu žalúdka a tráviaceho traktu.

Viac detailov

Dostupnosť: Skladom

APOT003

Akcia -15%

25,49 € s DPH

namiesto 29,99 € s DPH

Doprava nad 39.99€ ZADARMO

visa

Chioská masticha (mastix) je prírodný produkt. Liečivé slzy živice vytekajú z kôry stromu Pistácie mastixovej, ktorý rastie výlučne na juhu ostrova Chios. Už starovekí grécki lekári poznali jej blahodárne účinky pri liečbe mnohých zdravotných problémoch, predovšetkým v spojení so žalúdkom.

Aktívne zložky:

  • chioská masticha

Zloženie v jednej tablete:

Čistý mastichový prášok (350 mg v každej kapsule)

Celulózová kapsula

Dávkovanie:

Pri problémoch s cholesterolom:

  • prvé balenie: 3x denne 2 tablety Masticha Original
  • po prvom balení je možné v dávkovaní zotrvať, alebo znížiť dávku na 2×1 tabletu denne
  • užívať 20 min pred jedlom

Pri iných ťažkostiach:

  • 3x denne 2 kapsule pred jedlom

Dávkovanie pre maloletých:

  • nevhodné pre deti do 3 rokov
  • deti od 4 do 5 rokov, tehotné a dojčiace ženy: môžu užívať iba po konzultácií s lekárom
  • deti od 6 do 10 rokov: odporúčané dávkovanie 2 x 1 kapsula
  • deti od 11 do 14 rokov: odporúčané dávkovanie 3 x 1 kapsula
  • deti od 15 rokov a viac: odporúčané dávkovanie 3 x 2 kapsuly (štandardné dávkovanie)

Skladovanie:

Uchovávať na suchom mieste, pri teplote do +25°C. Chrániť pred priamymi slnečnými lúčmi.

Upozornenie:

Deti do 6 rokov a tehotné a dojčiace ženy môžu mastichu užívať až po porade so svojim lekárom. Buďte opatrní ak máte nízky tlak alebo beriete lieky na znižovanie vysokého krvného tlaku. Chioská masticha zabraňuje oxidácii LDL cholesterolu a jeho následnému ukladaniu sa v krvných cievach, čím nepriamo znižuje vysoký krvný tlak. Konzumácia Chioskej mastichy taktiež nie je vhodná pre osoby trpiace alergiou na živicu.

Krajina pôvodu:

Chioská masticha – Grécko, ostrov Chios

Hmotnosť: 45 g (+-5%), 100 kapsúl

Komu Masticha Original pomôže?

Masticha Original je vhodná pre ľudí, ktorí majú záujem o čistú mastichu bez prísad. Obsahuje 100% chioskej mastichy.

Ako funguje Original Masticha?

Masticha Original je pravá a čistá masticha s chráneným označením pôvodu PDO na gréckom ostrove Chios. Nie je zmiešavaná so žiadnymi ďalšími prísadami. Masticha Original upravená do podoby kapsúl sa pohodlne užíva a presne dávkuje podľa odporúčanej dennej dávky.

Mastichové kapsuly

Chioská masticha je prírodný výživový doplnok, ktorý sa odporúča pre zdravie žalúdka a podporu zdravého trávenia.

Masticha z Chiosu sa upravuje do rôznych podôb ako napríklad mastichový prášok, mastichové kapsuly, či mastichové žuvačky. Každá z týchto úprav sa vyznačuje svojím špecifickým využitím. Výhoda mastichových kapsúl spočíva v tom, že kapsuly obsahujú čistú mastichu bez ďalších prímesí. Kapsulová forma mastichy sa veľmi ľahko užíva, keďže kapsuly obsahujúce mastichu sa dajú jednoducho prehltnúť. Mastichové kapsuly vám zaručujú presné dávkovanie, pretože obsahujú 350 mg čistého mastichového prášku v každej kapsule.

V produktoch značky APOTHECARY nájdete len čistú pravú chioskú mastichu, čomu zodpovedá aj cena mastichy, ktorá sa niekomu môže zdať vyššia. Pri nákupe produktov z chioskej mastichy si vždy overte pôvod mastichy, ktorá je v nich použitá.

Dávkovanie Masticha Original

Masticha Original sa užíva pred jedlom – cca 20 minút. Odporúčaná dávka je 3x denne po dve kapsule Masticha Original.

Naše odporúčanie

V niektorých prípadoch sa u našich klientov vyskytli pri dlhodobejšom užívaní originálnej mastichy pocity ťažoby v žalúdku či nafukovanie. Preto odporúčame s týmto produktom užívať aj nejaké probiotiká, prípadne zvoliť priamo produkt Masticha Active, ktorý má probiotiká obsiahnuté spolu s mastichou už v kapsuliach.

Upozornenie k doplnku

Niektorí naši klienti nás upozornili na fakt, že prášok v kapsule Masticha Original im stvrdol. Masticha Original obsahuje čistú chioskú mastichu, pri jej výrobe nepoužívame žiadne protihrudkujúce látky, či konzervanty.

Masticha je 100% prírodný produkt a keďže sa jedná o živicu, pri vyšších teplotách sa môže prášok zlepiť dohromady. Ubezpečujeme vás však, že na samotnú kvalitu či účinnosť produktu nemajú vysoké teploty žiaden negatívny vplyv.

V prípade, že sa živica v kapsuly zlepí dohromady, odporúčame pred užitím kapsulu stlačiť dvoma prstami a rozdrviť tak spojenú živicu opäť na prášok. Druhá možnosť je kapsulu otvoriť, vysypať na lyžičku a pred prehltnutím ju zubami jemne pochrúmať.

Ak sa chcete tomuto problému vyhnúť, odporúčame vám zakúpiť si radšej Masticha Active, ktorá okrem toho že má vyššiu účinnosť, tak vďaka obsahu špeciálnych probiotických kmeňov sa masticha v kapsule nezlepuje ani pri vyšších teplotách.

Vedecké štúdie a Masticha Original

Po posúdení týchto vedeckých štúdií Európska komisia schvaľuje konkrétne zdravotné tvrdenia, ktoré je možné na území EÚ používať v súvislosti s prírodnými látkami. Podľa nariadenia EP 1924/2006 Európska Únia nedovoľuje uvádzať na našej stránke zdravotné tvrdenia, ktoré neboli schválené. V súlade s týmto nariadením je nám dovolené používať len zdravotné tvrdenie, ktoré opisuje chioskú mastichu ako látku, ktorá “podporuje zdravie žalúdka a tráviaceho traktu”.

V súčasnosti prebieha niekoľko vedeckých štúdií, ktoré skúmajú možné pôsobenie chioskej mastichy na vysoký cholesterol, hladinu cukru v krvi, diabetes, či žalúdočné vredy. 

Výrobca: APOTHECARY s.r.o., vyrobené na Slovensku.

15 ďalšie produkty v rovnakej kategórii: